تأکید بر تقویت هویت فرهنگی دانش‌آموزان در دیدار مدیرکل آموزش‌وپرورش فارس

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس با مدیرکل آموزش‌وپرورش فارس دیدار و گفت‌وگو کرد و در این نشست، طرفین بر توسعه همکاری‌های مشترک با هدف تقویت هویت فرهنگی، تاریخی و اجتماعی دانش‌آموزان و بهره‌گیری از ظرفیت‌های گسترده میراث‌فرهنگی استان فارس تأکید کردند.

به گزارش میراث آریا ، بهزاد مریدی روز دوشنبه ۶ بهمن‌ماه جاری در این دیدار با اشاره به پیشینه تمدنی استان گفت: استان فارس با دارا بودن بیش از هزار و ۳۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی شناخته‌ شده، یکی از مهم‌ترین کانون‌های هویت ایرانی ـ اسلامی است و آشنایی نسل نوجوان و جوان با این ظرفیت‌ها، نقش تعیین‌کننده‌ای در شکل‌گیری هویت فرهنگی آنان دارد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس با بیان اینکه در نشست‌های پیشین، زمینه‌های همکاری میان دو دستگاه بررسی شده است، افزود: راه‌اندازی دبیرخانه مشترک فرهنگی میان میراث‌فرهنگی و آموزش‌وپرورش، یکی از محورهای اصلی این تعامل است تا برنامه‌های مشترک به‌صورت هدفمند، مستمر و ساختارمند اجرا شود.

مریدی از برنامه‌ریزی برای حضور مستمر دانش‌آموزان در موزه‌ها، اماکن تاریخی، بافت‌های تاریخی، بازار هنر و مراکز صنایع‌دستی خبر داد و گفت: بازدیدهای آموزشی نباید مقطعی باشد، بلکه باید به‌عنوان بخشی از فرآیند تربیتی دانش‌آموزان تعریف شود و این حضور می‌تواند در قالب اردوهای درون‌شهری و برون‌شهری و متناسب با تقویم آموزشی مدارس انجام گیرد.

او همچنین به اجرای پویش‌های فرهنگی‌هنری اشاره کرد و افزود: طراحی پویش‌هایی با محوریت مفاخر فرهنگی فارس مانند حافظ، سعدی، مفاخر علمی و شخصیت‌های تاریخی استان، می‌تواند دانش‌آموزان را به تولید محتوای خلاقانه در قالب فیلم‌های کوتاه، روایت‌های فرهنگی و فعالیت‌های هنری ترغیب کند. این تولیدات علاوه بر تقویت خلاقیت، نقش مهمی در ترویج میراث فرهنگی در فضای مجازی ایفا خواهد کرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس با تأکید بر نقش انگیزشی این برنامه‌ها گفت: در نظر داریم برای برگزیدگان این پویش‌ها، مشوق‌هایی فرهنگی از جمله بازدیدها و اقامت‌های فرهنگی در بافت‌های تاریخی و شهرستان‌های استان در نظر بگیریم تا خانواده‌ها نیز در این فرآیند مشارکت داده شوند.

در ادامه این نشست، محسن کلاری با استقبال از این رویکرد، اظهار کرد: آموزش هویت فرهنگی یکی از نیازهای اساسی نظام تعلیم و تربیت است و میراث‌فرهنگی استان فارس، بستر کم‌نظیری برای تحقق این هدف فراهم کرده است.

مدیرکل آموزش‌وپرورش فارس افزود: متأسفانه بخشی از دانش‌آموزان شناخت کافی از آثار شاخص تاریخی استان ندارند و این در حالی است که آشنایی با این ظرفیت‌ها می‌تواند حس تعلق، مسئولیت‌پذیری و افتخار به سرزمین را در آنان تقویت کند و اجرای این طرح‌ها می‌تواند این خلأ را به‌صورت ساختارمند جبران کند.

کلاری همچنین دانش‌آموزان را مروجان مؤثر فرهنگ دانست و گفت: نگاه نسل نوجوان و جوان به میراث فرهنگی برای ما بسیار ارزشمند است. روایت دانش‌آموزان از اماکن تاریخی، موزه‌ها و مفاهیم هویتی می‌تواند به تولید آثار مکتوب، مستندسازی فرهنگی و حتی تدوین مجموعه‌های پژوهشی منجر شود.

در بخش دیگری از این دیدار، موضوع موزه آموزش‌وپرورش فارس و ضرورت مرمت، ایمن‌سازی و احیای این بنای تاریخی مورد بررسی قرار گرفت. مدیرکل آموزش‌وپرورش فارس با اشاره به ظرفیت‌های محتوایی این موزه، خواستار حمایت تخصصی میراث‌فرهنگی برای حفاظت از بنا و استمرار فعالیت آن شد.

مریدی نیز با اعلام آمادگی میراث‌فرهنگی برای ارائه خدمات کارشناسی، مرمتی و تعیین عرصه و حریم ثبتی بنا تأکید کرد: این موزه از نظر تاریخی، آموزشی و هویتی ارزشمند است و حفظ آن، حفظ بخشی از حافظه فرهنگی استان فارس به‌شمار می‌رود.

در پایان این نشست، دو طرف بر امضای تفاهم‌نامه رسمی، تعیین نمایندگان تام‌الاختیار، برگزاری نشست خبری و آغاز هرچه سریع‌تر اجرای برنامه‌های مشترک تأکید کردند و این همکاری را گامی مؤثر در پیوند میان آموزش، فرهنگ و گردشگری دانستند.

انتهای پیام/

کد خبر 1404110700289
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha